Відгадаєте скільки років нашому пацієнту на фото?

97! Знайомтесь, це життєрадісний та оптимістичний Петро Самуїлович, який щоранку займається спортом на Володимирській Гірці!

Він пройшов усю війну: з першого дня на передовій, але, на жаль, внаслідок поранення залишилося пошкодження – правобічний коксартроз.

Нещодавно нашому герою було встановлено діагноз – критичний аортальний стеноз – це життєво загрозлива набута вада серця, при якій єдине можливе вирішення для даного пацієнта операція.

Найстарший вік прооперованого пацієнта, описаний в літературі, із цією вадою складає 95 років. Крім того, у нашого пацієнта присутні супутні патології: цукровий діабет, перенесене онкологічне захворювання – які лише додавали ризиків, але чоловік відступати не звик ще з часів війни.

Петро Самуїлович звернувся до Центру по допомогу, де наш спеціаліст з міні-інвазивної хірургії, кардіохірург Гліб Ємець виконав операцію міні-інвазивного протезування аортального клапана біологічним протезом. А лікуючий лікар Євгеній Чернецкий (на фото) забезпечив повний терапевтичний супровід на всіх етапах лікування.
Основними перевагами цієї операції для пацієнта є:

  • нижчий рівень травматизації (операцію виконують через невеликий розріз);
  • швидший період реабілітації (повне відновлення вже за 2-3 дні);
  • прискорення психологічної реабілітації.

За 24 години натхненний чоловік вже ділився планами на майбутнє та гуляв коридорами лікарні!
До речі, зверніть увагу, можливо це саме його ви бачили сьогодні вранці на Володимирській Гірці за заняттям спортом

Для запису на консультацію, звертайтесь за номерами:
(063) 846 2002, (068) 652 49 52 або (044) 206 5033
м. Київ, вул. Юрія Іллєнка 24
Клініка для дорослих