Триває партнерська співпраця Центру з казахстанськими коллегами

Триває партнерська співпраця Центру дитячої кардіології і кардіохірургії з казахстанськими коллегами. В ці дні директор Центру Ілля Ємець спільно з лікарями Усть-Каменогорська провів дві складні операції в лікарні Східно-Казахстанської області. У пацієнтів були комбіновані пороки серця. Як кажуть самі лікарі, такий діагноз часто призводить до летального наслідку. Після ж операції життя пацієнтів стає повноцінним.

Разом з Іллєю Миколайовичем в Усть-Каменогорськ приїхали завідувач відділенням анестезіології та інтенсивної терапії Валерій Дьогтяр, провідний кардіолог Михайло Була та завідувач відділенням перфузіології Юрій Лисак.

За останні чотири роки в Центрі дитячої кардіології прооперовано понад 40 казахстанських дітей з вродженими вадами серця. Як зазначив колишній Надзвичайний та Повноважний Посол Казахстану в Україні Заутбек Турисбеков, в Центрі «напрацьовано дуже великий досвід. Тут роблять операції дітям на серці в перші години життя, визначають внутрішньоутробно порок серця. І якщо дитині протягом 3 днів зробити операцію, вона стане здоровою без обмежень. Ми будемо продовжувати цю співдружність і якщо організуємо такий Центр, я вважаю, отримаємо дуже багато.

«Мені дуже приємно познайомитися з фахівцями в Усть-Каменогорську, які працюють на високому рівні і мають всі шанси мати великий прогрес в кардіології та кардіохірургії», – зазначив Ілля Ємець.