Президент відвідав новозбудований корпус Центру

Президент України Володимир Зеленський у Києві оглянув новозбудований корпус Науково-практичного медичного центру дитячої кардіології та кардіохірургії Міністерства охорони здоров’я.

Добудова корпусу здійснювалася у межах Національної програми Глави держави «Велике будівництво».
 Під час відвідання медзакладу Президент поспілкувався з 12-річним пацієнтом Владиславом Гончаруком, який понад два тижні разом зі своєю родиною переховувався у підвалі від ворожих обстрілів села Демидів Київської області. Внаслідок проживання у важких умовах хлопчик захворів. Нині він готується до операції, яку проводитиме директор Центру Ілля Ємець. Володимир Зеленський побажав Владиславу швидкого одужання і висловив впевненість, що хлопчик переможе хворобу.

На базі Центру дитячої кардіології та кардіохірургії працює відділення, де також проходять лікування дорослі пацієнти. Глава держави поспілкувався з 99-річним учасником Другої світової війни Петром Хмельнікером, якому кілька років тому фахівці Центру провели операцію з протезування аортального клапана.

Нині колишній пацієнт Центру почувається задовільно.
 Володимир Зеленський також побував у сучасній ангіографічній операційній, оснащеній за стандартами світової медицини. У цій операційній лікарі Центру мають можливість здійснювати хірургічне втручання без розтину грудної клітини.

Також Президент оглянув палату інтенсивної терапії.
 «Дуже приємно, коли у стінах закладу відчувається високий рівень сучасності і взагалі високий рівень  медичної галузі в Україні. Made in Ukraine – це круто», – сказав Володимир Зеленський.

З нагоди Міжнародного дня медичної сестри Президент України вручив державні нагороди медичним працівницям, які з перших днів повномасштабного російського вторгнення надають допомогу пораненим військовослужбовцям та цивільним, цілодобово рятують життя людей у регіонах, де тривають запеклі бої проти окупантів.

«Наших захисників, які боронять наші кордони, захищаєте саме ви. І в цей день я хочу вас привітати і подякувати вам від в ім’я наших воїнів та мирного населення», – сказав Глава держави.

Володимир Зеленський зазначив, що медичні сестри знаходилися поряд з пораненими захисниками у важкі часи на полі бою та у лікарнях. Вони віддавали їм всі сили й таку цінну увагу, та переживали біль разом з пораненими військовими.

«Хочу побажати вам здоров’я. Дуже вдячний за вашу велику роботу, за велику працю», – сказав Президент.
Присутні також вшанували хвилиною мовчання пам’ять медичних сестер, які загинули, рятуючи захисників Україні.