Участь у XXІ Національному конгресі кардіологів

Фахівці Центру дитячої кардіології та кардіохірургії на чолі із директором Іллею Ємцем взяли активну участь у роботі XXІ Національного конгресу кардіологів. Одним із ключових питань Конгресу став персоніфікований підхід до ведення пацієнтів із серцево-судинними хворобами та ураження серцево-судинної системи коронавірусною інфекцією.

 Наші спеціалісти представили свій  досвід у  сучасних підходах до лікування та принципи ведення пацієнтів як з вродженими, так і з набутими вадами серця.

Директор Центру доктор медичних наук, професор Ілля Ємець у своїй доповіді висвітлив світову тенденцію старіння людини. Ця тенденція  потребує запровадження спеціальних програм. Професор Ємець представив доповідь на тему «Новітні технології в лікуванні вираженого стенозу аортального клапана для пацієнтів літнього віку». Він продемонстрував не лише теоретичні засади важливості теми, а й успішне клінічне вирішення цих проблем в Центрі.

Доктор медичних наук Ігор Лебідь розглянув  питання легеневої гіпертензії при вроджених вадах серця у дорослих. Доктор медичних наук Тетяна Ялинська виступила з доповіддю «GUCH-пацієнти: погляд радіолога». Кандидат медичних наук Михайло Була висвітлив вплив левосимендану на якість життя пацієнтів із хронічною серцевою недостатністю.